Jag spyr.

Lösenordsskyddat inlägg.

30 saker du vill hinna göra innan du fyller 30 år.

Hittade en lista på veckorevyn. Kommer jag hinna bocka av alla de sakerna inom det närsta halvåret? För ja, det är endast ett halvår kvar nu till jag blir 30 år. Inget mer att vara i den ljuva 20-års åldern. Nej nej. 30 strecket närmar sig med stormsteg.

1. Flytta till en ny stad.
Ja den har jag ju mer än väl lyckats med. Sundsvall, Västerås, Norrtälje. Inte rädd för att flytta på mig med andra ord.
2. Gå på en festival.
Lyckats riktigt bra här också. Inte bara en. Varit på Augustibuller 2007, P&L 2012 och 2016, Bråvalla 2013, 2014, 2015, 2016.
3. Prova på en ny sport.
Haha, gick på bowling när jag var liten, sen testade jag gymnastik typ två gånger, testade jijutsu (stavning?) en gång. Sport är inte riktigt min grej. Men ja, jag har ju provat på.
4. Gör något som skrämmer dig.
Att sätta mig i en helikopter var både skrämmande och roligt. Det var dock många år sen, jag har blivit mycket räddare på senare år. Skulle aldrig hoppa bungy jump t.ex. Men jag tycker att helikopterturen kan få passa in här.
5. Res på egen hand.
Det har jag inte gjort. Och kommer nog aldrig göra heller. Jag har inget behov av att se världen ensam.
6. Blir bättre på att säga nej.
Oja. Där har jag bättrat mig. Definitivt. Visst kan jag ibland göra saker jag kanske inte vill. Men oftast så säger jag ifrån om det är något som känns fel för mig.
7. Gör en getaway med dina BFF:s.
Jag tolkar den här så som jag vill. Tycker inte att det behöver betyda att man reser utomlands. För jag kommer aldrig glömma när jag, Suzze, Mikaela och Sara R åkte ner till Göteborg och hälsade på Beatrix och Kim. Det var en helt awesome helg! En riktig getaway från vardag. Hade så sjukt jäkla roligt!
8. Färga håret i en annan färg.
Denna får jag också mer än godkänt på. Vet inte ens hur många olika färger jag haft på mitt hår. Det har varit en hel del i alla fall.
9. Lär dig spela ett instrument.
Denna failar jag på. Jag försökte lära mig spela gitarr 2012. Men det gick inte så speciellt bra. Tror inte att jag är så musikalistisk.
10. Förbättra din vinkunskap.
Nja.. Varför ska jag lära mig en massa om viner? Känns som onödigt vetande. Haha.
11. Joina en teaterklass.
Den här kan jag nästan säga ja på. När jag var med på Jobbpunkt väst så körde vi mycket teater faktiskt. Och ju mer man gjorde det desto mindre läskigt blev det. Så jag har inte varit med i en teaterklass kanske. Men visst har jag fått hålla på med det. Så denna känner jag ett svagt ja på.
12. Inventera din mammas garderob.
Ja visst gjorde man det när man var liten. Då var man nyfiken på vad mamma hade för kläder. Minns även när jag promt skulle gå i ett par av hennes nya klackskor. Och så sprang jag ner för en backe och smack så gick ena klacken av!
13. Res jorden runt.
Nej, har inte gjort det. Men det säger inte att jag kanske kommer att göra det i framtiden. När jag och Sara gått i pension så skulle vi kunna dra iväg några månader och se platser som vi ännu inte hunnit besöka.
14. Släktforska.
Nej. Känner att många saker på denna lista kan man hinna göra sen. Varför ska man göra allt innan 30? Ska man bara slappa sen eller?
15. Jobba för en välgörenhetsorganisation.
Yes! Gjort det. Först som klädsorterare på Erikshjälpen. Sen som assisterande biträdande butiksansvarig på Återkommande mode. Allt överskott därifrån gick till människor i nöd. Både ett viktig, men också otroligt roligt arbete. Lärde mig mycket om mig själv och ödmjukhet under min tid där.
16. Jobba för någon du beundrar.
Yvonne på Återkommande mode var en kvinna jag beundrade väldigt mycket. Stark och med otrolig karisma. Sen att jag nu jobbar för min sambo, det är ju definitivt en person som jag både beundrar och älskar.
17. Lär dig att dansa.
Denna har jag inte hunnit med än. Skulle väldigt gärna vilja. Men det handlar om att våga också.
18. Börja samla på något.
Jag har nog aldrig varit en samlar-person. Tycker inte om att ha för mycket av saker. Men jag samlar gärna på erfarenheter och upplevelser.
19. Utmana dina matkunskaper.
Med tanke på att jag testat på både vegetariskt och veganskt så har jag definitivt utmanat mig själv. Och enligt Sara så gör jag riktig "farmor"-sås när jag gör brunsås. Så jag tror att jag är både duktig och kan utmana mig själv.
20. Plugga på universitet.
På distans. Men det var det värsta jag gjort. Jag är ingen plugg-människa. Speciellt inte när jag valde en ganska så avancerad kurs. Där jag skulle memorera i princip hela bibeln. Men jag har åtminstone testat!
21. Gå på ett sportevent.
I Sundsvall gick jag ofta på basket, i Norrtälje har jag sett en del handbollsmatcher och bara förra veckan så gick jag på min första hockeymatch.
22. Utmana dina språkkunskaper.
Skulle vilja lära mig något mer språk flytande. Men kommer nog inte hinna det innan jag fyller 30. Kan ju försöka.
23. Res till ett land som inspirerar dig.
Jag tycker alltid att man blir inspirerad när man reser utomlands. Jag inspireras av ny mat, annan kultur, människor och sevärda platser.
24. Var modell för en timme.
Är levande skyltdocka nästan samma sak? För på Återkommande mode så hade vi ett event då vi klädde oss ur olika tider. Jag var klädd i 60-talskläder. Så visade vi upp oss för kunderna och skulle inspirera dem till att våga köpa vintagekläder också. Då blev vi även fotade. Jag tycker att det mesta är hur man tolkar det själv.
25. Skaffa en brevvän.
Med tanke på att jag vuxit upp under 90-talet så har jag haft många brevvänner. Har till och med kvar alla de breven i en låda.
26. Bli riktigt kär.
Första kärleken kommer såklart alltid vara speciell. Man kommer alltid komma ihåg hur det var när allt var nytt. Men på något sätt så är det ännu mer fantastiskt när man blir så där löjligt jävla otroligt kär, som jag är nu. När jag hittade min riktiga kärlek. Oavsett vart hon hamnade i ledet så är Sara definitivt min riktiga kärlek. Så stark och trygg kärlek. Jag vet att vi kommer att skaffa barn tillsammans och leva ett fint liv ihop. Jag skulle inte kunna önska om en bättre kärlek än så.
27. Utmana din comfort zone.
Jag tror att jag ändå har ganska lätt för att kunna lyssna på vad andra människor har att berätta. Deras erfarenheter. Även om jag kanske inte alltid delar deras åsikt, så är jag öppen för sånt som är nytt eller annorlunda.
28. Ha koll på ekonomin.
Denna är given. Jag har alltid haft koll på ekonomin. Sen jag var 8 år och fick min först 20-lapp i veckopeng.
29. Ta körkort.
Var denna tvungen att dyka upp? Nej jag har inte tagit körkort. Och kommer antagligen inte ta det innan jag fyller 30 heller. Vad är brådskan? Min mormor tog körkort när hon var typ 50 år. Det är bättre att jag cyklar och promenerar än blir en lat bilförare. Eller hur?
30. Hitta en kick ass-självkänsla.
Tyvärr så har min självkänsla dalat något de senaste åren. Men jag försöker så gott jag bara kan att hitta den igen. Att bygga upp mig själv. Bli en starkare människa. Jag tror inte att det är omöjligt. Det får ta den tid det tar. Jag behöver bara hitta min plats i denna värld. Så kan jag jobba på att bli en stark individ sen.

Jag har ändå hunnit med en hel del under mina 30 år! Eller snart 30 år. Jag har faktiskt 4 månader och typ 27 dagar kvar som 29 åring!

RSS 2.0