Så vart är vi nu idag?

Nu var det längesen sist. Knappt så att jag kan skriva snabbt på tangenterna längre då det var så otroligt längesen jag använde en dator senast. Men det är väl som att cykla antar jag. 
Mycket har hänt sen sist jag skrev. Jag var tvungen att ta bort min header (bilden längst upp på bloggen) eftersom att texten som stod på den inte alls stämmer längre, jag pluggar inte religionsvetenskap. Andra saker hände. Som att Sara gick in och blev delägare i en restaurang. Som vi nu driver tillsammans. Jag måste ju ändå säga att jag driver den med henne, oavsett om jag står som ägare eller så. Vi är ett fantastiskt team, finns nog en hel del par som inte skulle kunna arbeta tillsammans, men jag tycker att vi gör det väldigt bra. Vi kompleterar verkligen varandra och vi vet vad den andra vill och vill ha gjort. Så det är som en maskin som bara går. Jag har säkert skrivit om Frasses innan. Har inte kollat vad mina senaste inlägg handlat om. Men en liten update är ändå bra. 
Förutom det så är det flytt på gång. Lägenheten är såld och ny ägare får tillträde den 27e juli. Så vi håller på och ska förska packa ihop allt. Anledningen till flytt är för att vi köpt ett hus! Det är helt otroligt faktiskt. Det stod det i headern också "jakten på drömhuset och önskan om barn". Om det är ett drömhus återstår att se. Alla som ser huset i befintligt skick tror nog att vi är galna. Det ser otroligt slitet och gammalt ut. Men vi ser potentialen. Ibland har jag tvivlat. Men ju mer jag är där så känner jag att detta kan bli väldigt bra. Vad gör vi tills huset är renoverat och klart då? Jo vi har fått låna en lägenhet som vi kommer att bo i provisoriskt. Vilket är under en relativt lång period. För tanken är att starta upp renoveringen i april nästa år, sen så beräknas det väl ta kanske 1 och 1/2 år att få det klart för inflytt. Men jag tror att tiden kommer gå snabbt ändå. Det är så mycket att göra så vi kommer inte hinna sitta och fundera och rulla tummarna direkt. Jag och Sara ska bli mini-snickare och försöka att inte vara i vägen på bygget, utan faktiskt lära oss en massor och kunna göra mycket på vårt hus själva. Kunna känna oss stolta när det väl är klart och veta att mycket är byggt med våra händer också. Vilket ju också kommer underlätta framtida underhåll på huset, då vet vi en del om vad som ska göras.
Önskan om barn står fortfarande högt på listan. Det är bara det där att få in det i rätt tid. Men jag börjar mer och mer känna att det nog inte finns någon rätt tid. Står vi där i byggkaoset med ett barn på armen, ja då får det väl vara så då. Ibland tänker man på ekonomin att det inte finns utrymme för tre i vår familj just nu. Men samtidigt så lever vi ju bara nu. Klart det finns utrymme om man bara vill. Det går att ta av så mycket annat och göra andra prioriteringar. Samt att när man väl börjar resan mot barn så finns det ju inte heller några garantier. Ingen vet hur lång tid det kan ta. Om det ens går. Man kan inte anta att man kan bära ett barn, finns så många fysiska saker som skulle kunna sätta stopp. Bara för att vi t.ex skulle inseminera om ett halvår så betyder det ju inte att vi har ett barn i vår famn 9 månader senare. Ibland kanske saker måste ske nu, om de ska ske alls.  

Ja, det var en liten uppdatering om hur livet ser ut just nu och lite tankar. Jag har saknat att skriva och funderar på att ta upp det igen. Delvis kanske det skulle vara kul för andra också att ta del i allt som sker, eftersom att det är rätt mycket just nu. Och sen tycker ju även jag själv att det är roligt att kunna gå tillbaka och läsa om vad jag skrivit. Förr var det ju mycket deppigt och ledsamt. Men nu är jag på en helt annan plats i mitt liv. Som nog är lite roligare att följa. 
Sen så har jag ju min "nya" systemkamera som jag köpte i 30års present till mig själv förra året. Så det skulle kunna fyllas ut med lite roligare bilder också. 

Nu ska jag avrunda, för min sambo kommer nog hem snart, hon har varit på Pinchos och ätit, men min energinivå är något låg idag så jag kände för att stanna hemma och vila innan en jobbperiod på 8 dagar i rad startar. Men det ska ändå bli kul för nu är sommaren här och det är då trycket på gäster i restaurangen är som högst. 

Hej så länge! 

RSS 2.0