Oh kära nån.

Den där känslan då du vill vända ut och in på dig själv. För att kunna nå hjärnan och hjärtat, så du kan stänga av dem. 
Den känslan. 
Men du vet att det är omöjligt, så det enda du kan göra är att ta itu med känslor och tankar. 
Att vara oense om något är väldigt jobbigt. Om det så är att du är oense med dig själv eller någon annan. 
När åsikterna är totalt olika. Tycka si och tycka så. 
Står inför något väldigt jobbigt. Jag vill verkligen inte vika mig. Men blir tvungen. För annars sårar jag någon jag älskar väldigt mycket. 
Tankarna och känslorna susar genom kroppen. Kan knappt sova. Känner en tungd över bröstet. Jag vill inte! 
Vet att jag kommer att åka härifrån på onsdag och komma tillbaka till något helt annat. Jag vill ha det som nu. Att vänja sig vid ett slags nu går väldigt snabbt. På bara några dagar har detta blivit mitt nu. 
Jag känner sån sorg över det som kommer hända. Vissa kanske tycker att det känns dumt. Att man inte ska fästa sig så snabbt. Men jag har gjort det. Varje individ som jag tar in i mitt hjärta får en alldeles egen plats. 
Nu måste en del slitas bort. Och jag tycker att det känns skit! 
Klump i magen och ångest i bröstet. 

Du blir aldrig rubricerad.

Ikväll kände jag det där suset i magen. Jag fann mig själv stirrandes upp på den stjärnklara himlen. Jag lyssnade på en av Il divos mest känslosamma låtar. Såg hur mina andetag förvandlades till ånga i luften. Kände kylan som bet i mina kinder. Kände livet. Jag tycker om den känslan, känslan av sus och rus i hela kroppen. Att veta att jag är vid liv. För spöken, de kan inte andas. 
 
I mars förra året var jag trasig. Idag står jag här, starkare än någonsin. Ett år utan att ha orsakat mig själv någon som helst skada. Jag kan, jag vill och jag ska. Det är några ord som jag låter fara genom mitt huvud om och om igen. 
Men faktum är att det är mycket svårare att blicka framåt än bakåt. Varje steg framåt är tungt. Men jag vägrar att låta mig själv sluta trampa på. Jag väljer livet, alla gånger. 
 
Jag har nyligen varit på en underbar resa med min fina sambo. Hon trodde på mig. Hon pushade mig till att göra det jag själv inte trodde jag kunde. Jag var livrädd för att flyga, kände dödsångesten i hela bröstet, livrädd för att åka till ett främande land, livrädd för att släppa kontrollen. Att veta vart jag är, vad jag gör, att jag talar samma språk som alla andra, det har känts som a och o för mig. Men under dessa två veckor så fick jag så lov att släppa så gott jag kunde. Jag flög, jag åt mat jag inte kände till, jag färdades till en helt annan kultur, jag vågade. 
Det har varit otroligt viktigt för mig. I och med alla svårigheter jag haft så har jag utvecklat en viss rädsla för sånt som är nytt och okontrollerbart. Men jag visade mig själv att det går. 
Varje dag som går så tar jag flera steg framåt. Ibland känns det som att ingenting är omöjligt, och om jag når dit någon gång, då jag tänker så fullt ut. Då är jag oslagbar. 

RSS 2.0