Äckliga, vidriga morgon.

Hade en riktigt äcklig jävla morgon! Började med att jag försov mig 2 ½ timme. Fan, och där var dagen förstörd.
Sen hände en massa annat. Bl.a gråtit inför en främlig [check]. Så min dag har ju blivit riktigt persika! Or not.
Jobbade i alla fall på för fullt. Sen blev det hem. Se några avsnitt GoGr. Efter det somnade jag!
Vaknade nu och insåg att jag måste städa.. Sen ska jag jobba ikväll. Och städa! Wiho. Persika!
Men det är bara att kämpa. Imorgon är det bara ett pass, sen ledig! Undra hur de gör med hon som ska jobba i stället för mig.. Hon skulle ha gått bredvid i fredags, men blev sjuk. Sen dess har jag inte hört från henne. Aja, inte min huvudvärk egentligen. De har gett mig ledigt, så vad ska jag göra.

Nej, nu ska jag städa så lägenheten blir riktigt persika!


Tea-time.

Nyss fikat med Matilda! Det var trevligt. Druckit en massa te och pratat om allt möjligt. Tiden gick så snabbt, så snart är det dags för mig att sova.. Känns inte roligt alls. Jag vill vara vaken! Är en nattmänniska. Men jag får inte utlopp för det. Blä!
Ja, ja bara två arbetsdagar kvar, sen har jag semester i hela 10 dagar! Galet. Ev. jobba lite i Sthlm kanske 2 av de dagarna. Men inge städ åtminstone, så slipper kliva upp 03:30. Woho. Visst, 145 kr i timmen innan kl 06 sitter ju inte helt fel. Men nej, ska bli så underbart med lediga dagar.
Fira midsommar i Norrtälje. Kommer bli mysigt. Undra om det går att bada då?

Okej nu lyssnar jag på Lion King 2 soundtrack. Ett tecken på att jag ska sova? Jaa..

Good night!



Tröttare kan ingen vara, än Guds lilla Frid-a-aa.

Jobbat och slitit i två dagar nu!
Har jobbat extra på städet med att storstädat hemma hos en helt underbar äldre dam! Igår jobbade jag från kl 08-16. Helt okej tid ändå. Men jag var trött som satan efter att ha putsat lister och dammat mattor.
Idag klev jag upp kl 03:00. Och begav mig neråt stan. Knappt någon människa ute den tiden. Blev nästan chockad när jag såg två tjejer sitta i en busskur och dricka vin. Jobbade 04-07:30. Hem och sov en stund. Sen iväg och jobbade 10-14:30. Idag städade jag hennes kök. Eller hon hyr ut övervåningen så städade köket där uppe, och fy i helvete vad smutsigt det var! 4 timmar senare och jag var klar. Skar sönder mitt finger också. Bakom spisen hade kakler gått sönder lite och självklart ska jag skära mig på det. Blodet rann och inga grejer att linda med fanns. Så jag fick ta lite papper så det skulle sluta rinna. Sen fick jag starkt rengöringsmedel i såret flera gånger också. Det var mysigt svidande..

Efter jobbet så gick jag på stan en stund. Köpte födelsedagspresent till Matilda. Lite gott fika blev det också så vi kan fira hennes födelsedag ordentligt.

Nej nu går jag på grund snart om jag fortsätter med detta. Måste komma igång, städa lite grann. För snart åker jag till Sthlm och är där några dagar!


Stalker?

Jag? Nej, va? Skulle inte tro det. Eller...?


What have you done?

Har nyss läst femton sidor. 
Femton sidor som inte doftade annat än pappersmassa och posthantering.
Femton sidor av tårar.
På ett sätt känner jag mig så jävla sviken bara. Det är den första känslan som dök upp i mitt blodomlopp.
Vare sig det är rätt eller fel, så är det just vad jag känner.
Och om jag tolkar brevet rätt så finns det inga känlsor som är fel.
I mitt nu, som jag upplever idag, så känner jag mig sviken.
Jag tänker inte läsa brevet igen. Inte fundera eller analysera det.
Vad jag känner, det finns där oavsett vad som står i brevet.
Personen som har låtit texten flöda ut på ett papper kan inte förändra något.
Tror inte att det är dennes avsikt heller.
Bara ett ständigt inprintande av att nu är nu.
Jag vet att nu är nu. Men om vi aldrig tänkte på imorgon, hur kan vi leva nu?
Ett nu består av så mycket mer. 365 dagar. En härlig höst. En kylig och nedbrytande vinter.
En hoppfull vår. Och en schitzofren sommar där sol och regn byter av varandra.
Vi skulle aldrig kunna hoppas, tro, skratta, leva om vi inte trodde på imorgon.
Om vi ger upp imorgon så ger vi upp livet och framtiden också.
Om jag inte trodde på det som händer bakom denna klump av hopplöshet så skulle det inte finnas någon mening.
Men jag vet vad jag kämpar efter, jag vet vad jag tror på.
Jag vet att det finns en rättvisa för mig också.
Det går att leva och vänta samtidigt.
Eller så slutar jag vänta och söker rättvisa. Tar det som tillhör mig.
Snart finns inget som heter att be, önska, vilja.
Det handlar om att kämpa för att få exakt det man förtjänar.


Final destination?

Jaha.. Ett brev är påväg till mig. Känns inte alls bra. Känner på mig att jag inte kommer må bra efter att jag läst det. Så kanske låter bli helt enkelt. Vad kan det stå som behöver läsas nu egentligen?
När jag känner mig starkare kanske jag plockar fram det och läser det. Eller så hinner min lägenhet brinna upp. Ödet är en bra grej. Om det inte är meningen att jag ska läsa det så kommer det att försvinna. Bra va? Sen så kan jag ju välja också. Det är rätt bra det med.
Så det åker nog ner i kistan. Det kommer bränna i mina händer när jag håller i det. Öppnar jag det sätts mina händer i brand. Det vill jag inte. Så ja, ner med det, bort med det, väck, försvunnet.
Kanske kommer att tänka på det om några år när jag gör någon storstädning. Då helt plötsligt hittar jag det.
Då finns det inget i det som kan förändra mitt öde.

Bye, bye beautiful.


03:30.

Idag har jag varit vaken sen 03:30. Det är ingen normal tid att kliva upp på.. Men vad gör man inte för att jobba och slita? I alla fall avklarad med jobb för idag. Så resten av dagen är ledig! Tror jag ska åka till Sthlm en sväng. Umgås lite med Beatrix, kanske ta en sväng förbi Ängby. Återstår att se.

På fredag drar jag till Vingåker. Får alltid lite rysningar av det ordet. Vingåker..
Tur man har sitt lilla saftyspace där. Även fast man alltid är läsigt nära att gå på en mina hela tiden. Man vet aldrig vart den kan dyka upp.

Nu ska jag sova en stund. Sen ta tag i denna dag!

Over and ooout.

Don't.

"No I don't believe you
When you say you don't need me anymore
So don't pretend to
Not love me at all"


What to do? What to say?

Jaha. Den här dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Skulle ha jobbat. Men det blev inte så. Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Har bara legat och slappat hela dagen. Det är jättetråkigt. Men har ingen energi till något.
Blir så arg på att saker och ting alltid ska gå åt helvete. Varför är det så med mitt liv hela tiden? Det är verkligen som en berg- och dalbana med tröga uppförsbackar och 90 graders backar rakt neråt!
Känns så värt med mina pendlarkort värda 4000 kr nu. 2 månaders hyror för mig i princip. Tjoho.
Älskar mitt liv ibland. Stoor ironi.

Ja, ja jag har en rolig festival att se fram emot! Om två veckor så blir det peace and love! Har fixat ledighet från städet nu. Så ser fram emot en kul vecka.

Nej, blev bara en kort update. Orkar inte skriva så mycket mer.

Stop cryin' your heart out.

Äntligen har jag fått mitt schema till Peace and love! Riktigt skönt schema också. Ska bara jobba två pass och förlorar bara en natts festande. Haha. Det är i alla fall så värt det att jobba det lilla för att få gratis festival. Woho.
Nu ska jag bara lyckas få ledigt från städjobbet också. Ledig från Dao är redan fixat!

Dricker lite pucko och äter kladdkaka. Sörjer, eller firar(?) att min sambo flyttade ut idag. Så nu är vi bara 2+hund som delar på ytan i denna lilla lägenhet. Kan bli rätt skönt. Fast jag kommer ju i princip bara sova hemma. Annars jobbar jag hela dagarna.

Idag var det sista dagen med Elvis. Oj vad mycket folk det var där. Jag kom dit vid 10. Men då hade de inte gått hemifrån än. För de skulle fira sin dotters student. Så helt plötsligt kom mormor, morfar, farmor, faster, kusin. Och så satt jag där i soffan och tittade på disney channel. Haha. När de tillslut gick så somnade jag på soffan! Sjukt trött var jag. Vaknade 12:30 och kände att det kanske var bäst att ta ut Elvis en stund innan de skulle komma hem.

Nu är jag hemma och funderar på vad jag ska göra fram tills att nästa jobbpass börjar.. Eller ska jag jobba imorgonbitti? Fan kan inte bestämma mig.. Känner egentligen för att vara ledig resten av den här dagen. Men lär inte komma i säng förrän sent. Eller ska jag dygna? Får nog bli dygna!
Resten av denna dag; Sola, duscha, käka nå god mat ute, sen träffa vänner på någon trevlig uteservering! Perfekt fredag.

Workaholic.

Har knappt haft tid att andas de senaste dagarna.
Jag började jobba på Dao beach, en restaurang i Sthlm, i lördags. Då fick jag mest plocka disk och hålla ordning. Men sen i söndags så avacerade jag upp till köket. Så nu har jag hittat min plats där. Älskar att vara i köket och fixa luncher och middagar till gästerna! I söndags och måndags blev det 10 timmarspass. Plus att jag på måndagkväll började jobba på städfirman också. Så när jag var klar i Sthlm åkte jag hem till Västerås och jobbade 2 timmar till.
Så nu har jag köpt pendlarkort mellan Västerås och Sthlm. Jag kommer att städa mellan 04-08, sen ta mig till Sthlm, jobba ca 10-19. För att sedan åka hem och sova! Visst jag kommer inte jobba i Sthlm varje dag. Men det blir nog väldigt ofta. Så ja, jag har blivit en workaholic. Men jag gillar det. Är faktiskt skönt att jobba mycket!
Då hinner jag inte tänka så mycket heller. Bara köra på. Inte stanna till och fundera.

Idag är jag dock halvledig. Har jobbat tidigt imorse. Och nu har jag Elvis här. Ska nog sova en stund om ett tag. Har blivit för lite sömn senaste dagarna..

Men så om någon vill umgås i sommar så får ni säga till i god tid innan. Haha.

Åh, nu när jag skriver blogg så kommer en massa tankar upp. Så nu ska jag definitivt sova!

Himlen är oskyldigt blå.

"Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat, oss in i en vrå.
Är himlen så oskyldigt blå"

Ted Gärdestad - Himlen är oskyldigt blå




Night is callin'.

Idag var jag på möte på Aros cityservice. Så nu är det klart att jag har fått jobbet där. Känns jättebra! Hon ska försöka hitta mer jobb åt mig där också. Hon vill att jag ska få så många timmar som möjligt. De kommer antagligen få polisen som kund, att städa på polishuset, så då ska hon ha mig i åtanke. Det enda viktiga var att jag inte har någon prick eller så. Och det har jag ju inte!
I och med att lönen skulle vara så dålig på Subway, samt att tiderna var så hemska så sa jag ifrån om det jobbet. Faktiskt, jag som letat jobb jättelänge sa ifrån om ett jobb.
Men jag kommer att jobba på en strand-restaurang nu i helgen. Så bara på den helgen får jag in samma pengar jag skulle fått om jag jobbat på Subway 4 veckor. Så jag vet att jag gjort helt rätt val.

På tal om att städa så har jag en massa konstig ångest i mig, konstigt nog. Så jag håller på och storstädar här hemma också. Ska strax fortsätta med badrummet! Tror pedanta Frida börjar komma tillbaka lite grann.

Imorgon jobbar jag bara morgon! Superskönt. Då blir det antingen grillkväll med RFSL, eller så blir vi bara ett gäng kompisar. RFSL här är inte så roligt här nämligen. Mest äldre, gråa människor som är aktiva. Vilket är lite tråkigt faktiskt. Men kanske därför jag borde engagera mig. Ja, när tid finns så.

Väntar på mail också. Vill ha mina tider för hur jag ska jobba på Peace and love. Måste försöka pussla lite med det då. För jag är tveksam till om jag kan få ledigt från städet precis när jag börjat där. Haha. Men pussla det kan jag!

(Såhär såg jag ut idag. Min jobbpiké på. Uppsatt hår, som jag annars aldrig har. Ingen septum. Och en silliconplugg i örat för att göra töjningen mer diskret. Ja, vad gör man inte för jobbet.)


RSS 2.0