Ett brustet hjärta.

Hej och hå.
Nu var det riktigt längesen jag uppdaterade senast. Men det har varit så mycket på sistone och jag har varit bortrest så har helt enkelt inte haft tid!

Dagarna uppe i Lycksele var i alla fall helt underbara! Var ju där i nästan en vecka. Hade det riktigt mysigt!

Igår så blev det fest! Började med att Jana och två kompisar till henne kom hem till mig. Vi satt och drack lite. Eller jag (som ska föreställa den äldre och mognare) drack en flaska vin medan de andra delade på några öl och cider.
Halv 10 gick vi ner till stan för att se Mickes band spela! Kan ju säga att det kändes som att man var i ett vakum efter spelningen. Och vi kände oss lite missfit bland alla killar som stod och headbangade. Haha.
Efter spelningen drog vi till Irish en stund där vi träffade Jessica! Men jag ogillar starkt Irish. Så efter en stund gick vi och mötte upp två andra kompisar till Jana. Sen så gick vi till Oscars där de hade Open mind kväll. Så det blev riktigt mycket dans. Och såklart en rosa pantern för min del. Favoritdrinken!

Idag känns det som lite av en känslomässig berg- och dalbana. Har varit mycket prat om känslor hit och dit.
Och rubriken i inlägget betyder att det finns vissa sår som fortfarande inte läkt. När man fått hjärtat krossat så många gånger som jag har fått mitt krossat så når man någon punkt då allt bara känns så blankt.

Men nog om det. Nu ska jag lägga mig på soffan och se film!

(Jag igår.)


Snart, snart..

Ska alldeles strax åka iväg till Lycksele. Kanske får se en och annan ren! Haha.
Sörmlänningen ska åka iväg till Lappland! Läskigt! Så högt upp har jag aldrig varit förr! Ska bli lite spännande.
Har nästan packat klart. Kom lite snabbt på detta. För jag skulle egentligen ha åkt imorgon. Men kände att jag lika gärna kunde åka idag så jag får en extra dag där uppe.

Men nu ska jag packa handväskan också!

(Fjortispose. Dock oplattat hår idag. Naajs.)


Snart sova.

Ligger på sängen och pumpar Garbage i lurarna. Så skönt!
Men ska alldeles strax sova! Tänkte vara duktig och somna innan kl 2 i natt!
Fick väldigt mycket gjort idag faktiskt! Imorgon ska jag bara plocka lite i badrummet. Sen kan jag med gott samvete resa iväg en vecka eller så.

Fick sms av Jana förut. Vi planerar att dra iväg till Berlin något framöver. Ska bli kul! Då får jag komma lite utomlands i vinter i alla fall! Haha. Nog för att det lär vara rätt kallt där med. Men kanske inte lika kallt som här.

Nu blir det sooova!


Vill inte vänta mer.

God eftermiddag!

Inget brev från akassan idag heller.. Börjar bli lite less på att det ska ta sån tid. Så imorgon tänker jag ringa dit och fråga vad de håller på med.. Jag är ju beroende av att få mitt beslut. Måste ju ha en plan B utifall jag inte får några pengar därifrån.
Men det ska nog lösa sig förhoppningsvis.

Har ont som tusan i magen.. Mensvärk såklart. Så idag skulle jag bara vilja ligga på sängen med datorn i knät. Men jag måste, måste ta tag i städningen, har sagt det såå många gånger nu. Så snart måste det ju bli sant.

Imorgon kommer nog Annika förbi på lite middag. Jag tänker göra grekisk sallad. Det är gott!
Sen på torsdag far jag iväg. Får se hur många dagar jag blir borta. Beror helt på hur länge jag känner att jag behöver vara iväg. Skulle vara skönt att vara borta en vecka faktiskt!
Sen är det nästan ny månad! Då kommer mina systrar hit. Den 11:e mars! Ska bli kul. Hoppas på att få låna Mickes bil också. Underlättar lite.
I slutet på mars åker jag till min familj för att dels fira påsk. Men jag tänkte hjälpa dem med storstädning av hobbyrummet också! Så att mina saker ska få plats där över sommaren.
Har faktiskt rätt mycket inplanerat hela vägen fram till augusti!! Oj, oj.
Sommaren kommer bli riktigt underbar!
Hoppas på att hösten blir ännu bättre. Men den kan ju inte bli annat än bäst!
Ser faktiskt fram emot att lämna Sundsvall. Eller ser ju mer fram emot att få komma till ett nytt ställe.

Men innan jag flyttar så blir det STOR avskedsfest! Håller på och letar runt lite efter någon bra lokal jag kan hyra. För än så länge har jag ca 40 personer jag ska bjuda! Och då går det ju inte att vara i min lilla lägenhet.
Det ska bli kul. Att samla alla mina vänner på ett och samma ställe!
Så håll era kalendrar öppna i slutet på april-början på maj. För där någongång kommer jag ha festen!

Nej nu blir det lite städning!

(Bild jag knäppte igår, ser ni vad jag kastade ner i vattet? Haha. Kallar bilden för: car crash.)


Kryssning!

Så var årets kryssning avklarad då!
Fytusan vad roligt jag har haft.
När vi klev på båten fixade vi oss, sen bar det av till buffén där vi åt mycket gott och förfriskade oss med lite vin.
Sen gick jag och Karro till fun club och tog varsin drink. Satt där en stund tills de andra i vårt sällskap kom och sate sig vid oss. Satt där en stund och bara njöt av goda drinkar.
Sen började ett liveband spela. De spelade rätt bra låtar så jag, Karro, Sofie, mamma och Marie bestämde oss för att gå ner på dansgolvet och dansa!
Och det var det roligaste jag varit med om! Var lite högre medelålder på det dansgolvet. Det var det som var så himla roligt. Slapp man alla äckliga killar som ska jucka mot en..
I alla fall så ville Sofie dansa ormen/masken/tåget, kalla det vad ni vill, men då dansade hon först, så tog mamma tag i hennes axlar, sen Karro, Jossan, jag och Marie. Dansade runt på dansgolvet sådär. Sen märkte vi att fler och fler folk hakade på!! Tillslut var vi kanske 20 pers som dansade runt i värsta tåget. Jag höll på att dö av skratt!! Roligt!!
Sen fortsatte vi dansa vanligt, eller vanligt och vanligt, det är det som är så kul med kryssning, man kan dansa hur jäkla galet man vill! Jag hoppade runt och dansade så jag blev helt svettig!
Så efter en stund gick vi ut och tog lite luft. Sen satte vi oss och drack några fler drinkar.
Sen så var klockan runt 12 på natten då drog vi ner till det andra dansgolvet. Club seven. Där var folk helt jäkla galna. Och det märktes att medelåldern var runt 18-20. Och killar i den åldern är ju lite... ja..
Jag och Karro dansade så helt plötsligt stod det kanske 5-6 killar runt oss och dansade! Karro fick rädda mig hela tiden från killar som skulle trycka sig mot och flåsa en i nacken.. Och de kunde ju inte ta ett nej. Jag försökte tillslut putta bort en kille. Då blev han sur och puttade till mig. Vafan, tycke jag. Då blev jag lite less.
Så vid kl 1 gick jag och Karro iväg till caféet och käkade räksmörgås! Gott.
Kom i säng strax innan 2. Det är rätt tidigt för att vara kryssning. Men jag var verkligen helt slut! Hade ju ändå dansat melan 21-01. Det är ju några timmar!

Ja, men det var i korthet vad som hände! Finns en massa fler saker att berätta. Men det som händer på Cinderella stannar också på Cinderella. Haha.

Underbar dag!

Idag har det varit en riktigt härlig dag faktiskt.
Började med att jag begav mig till Återkommande mode. Satt först och pratade med Maria och Yvonne. Sen kom Lena också som jag inte träffat på flera månader. Så det var kul att se att hon mådde bra! Tydligen hade många tänkt samma tanke om att besöka butiken just idag. För Maaret hade också varit in där tidigare under dagen.
Efter en stund kom Emma ner och gjorde oss sällskap också. tror jag var där i lite mer än 2 ½ timme. Men det var verkligen välbehövligt att få prata av sig lite!
Efter att jag varit där begav jag mig till Sj's center. Pratade med en mycket trevlig kille där som förstod mitt problem med alla tågförseningar så han gav mig två biljetter med avgång kl. 10. Två timmar tidigare än vad jag och Karro egentligen ska åka. Så han sa att jag skulle kolla vädret dagen innan. Och verkade det bli dåligt väder på lördagen så skulle vi ta tåget vid 10. Väldigt bra att det löste sig!
När jag sen skulle ta bussen hemåt så mötte jag Amina. Blev jättechockad över att hon hade fått en liten bebis. Men det var verkligen världens sötaste! Den där biologiska lilla klockan gjorde sig ännu en gång påmind!
Hann förbi ICA en sväng innan jag skulle hem också. För jag hade ett paket där som jag skulle hämta ut. Med en bärbar dator! Så nu har jag en sådan också.
Jag klagar ofta över att jag inte har så mycket pengar. Men saken är den att jag har tänkt att köpa en bärbar dator ett tag, men tänkte göra det för pengarna som jag får för min soffa. Men nu när jag hittade denna. För endast 1990:- så tänkte jag att jag slog till på en gång!
Är bra att ha en bärbar, kommer också hjälpa mig i mitt projekt.

Men nej, nu ska jag sluta babbla och försöka sova lite!

(God natt!)


Snabb uppdatering!

Ska strax gå och lägga mig. Så jag tänkte bara uppdatera lite snabbt.

Idag har jag varit hos Karro. Vi plockade och fixade lite i hennes lägenhet. Måste säga att hon har det väldigt fint faktiskt! Fräsch och modern lägenhet.
Hon bjöd på middag. Gott som vanligt! Sen så åt vi cheeseballs och tittade på tv samt pratade om lite allt möjligt.
Båda är riktigt pepp inför lördagen.
Jag har dock stora klädproblem! Haha. Känns så töntligt att ens skriva det. Men så är det!
Får rota runt lite imorgon och hitta något fint som jag kan ha på mig.
Imorgon ska jag också till Återkommande mode en sväng. Jag hade fått ett meddelande på facebook från Yvonne om att de saknar mig på jobbet och att hon tyckte att jag skulle komma in nått i veckan.
Så klart jag vill det!
Ska även förbi tågstation och prata med dem på SJ. Se om vi kan lösa lördagens Sthlms resa på bästa sätt.
Förhoppningsvis kommer jag också ha ett paket med mitt namn på att hämta ut imorgon. Kul!

Sitter och drömmer mig iväg från Sundsvall nu.
Har hittat en perfekt utbildning i Västerås som jag skulle kunna läsa i fall jag inte får jobb. Det är en floristutbildning som också innefattar; heminredning, textning, färg- och formlära. Den skulle passa mig som handen i handsken.
Ska i alla fall ta och söka den. Sen får jag ju se om jag kommer läsa den eller inte. Skulle vara otroligt roligt i alla fall.

Snart måste jag börja lägga ut lite annonser på blocket. Ska åtminstone sälja min soffa och min tv. Eller tv:n kanske jag nästan skänker. Är nog inte värd så mycket.
Men om det är någon som vet att den kommer behöva en snygg bäddsoffa inom en snar framtid kan ju höra av sig!

Nu händer detta på riktigt! I maj försvinner jag från Sundsvall.

Men nu är det dags att sova!

Sidsjön.

Varit ute och gått 1 ½ timme idag! Duktigt värre. Dock så känner jag mig nästan sjuk nu..
Ska strax bädda ner mig på soffan under täcket!
Precis beställt ett nytt comviq-nummer. Så nu är det bara en ny mobil som fattas.
I ett annat liv kanske när man lyckas bli rik.

Nej soffan var det! Sjukt seg för tillfället.

Haha. Juste måste berätta en rolig sak först! Jag är inte van vid snö. När man kommer från södra sverige så känns snö rätt främande. I alla fall i dessa mängder som det är här.
Så när jag gick runt sjön så var det som en gång som var upptrampad. Den var rätt smal. Så jag tänkte att jag skulle ta ett steg åt sidan så folk kunde gå förbi mig medan jag fotade. Men det var inte mark under den snön. Nej det var ett dike! Så jag for rakt ner i snön! Halva jag försvann. Hade bara tur att det inte var ännu djupare. Då hade jag ju inte kommit upp. Hade varit lite pinsamt om någon var tvungen att hjälpa mig. Haha!
Men så går det när man placerar en sörmlänning i norrland. Haha!


God morgon.

"Buried in my yard
A letter to send to you
And if I forget
Or god forbid die too soon
Hope that you'll hear me
Know that I wrote to you
All you need to say to me
Is call
And I'll be curled on the floor
Hiding out from it all
And I won't take any other call"
- Tegan and Sara.

Klev upp kl 9 idag! Skönt!
Så har hela dagen framför mig.
Kanon. 
Men för tillfället har jag fastnat här. I tankar och i musik.  

Flytt-packning, pizza och melodifestivalen.

Nu har jag varit vaken i nästan 34 timmar. Gick aldrig och la mig i natt. Kände att det är bättre att vara vaken hela natten. Så jag kan somna i tid i natt. Därför ska jag alldeles strax gå och lägga mig!

Ikväll hade jag egentligen tänkt dra till RFSL och se melodifestivalen med Jasmina och de andra där. Men fick reda på att A och L skulle vara där. Och det blev en massa tjafs med A på telefon så jag orkade verkligen inte med att åka dit och leka glad och förstående över allt.
Så jag gick till Karro i stället och hjälpte henne att packa inför hennes flytt imorgon. Hon bjöd även på pizza! Och så kikade vi på melodifestivalen. Som är ett fiasko som vanligt. Men måste ändå se det!

Fröken fattiglapp måste skaffa sig en ny mobil också.. Eller i alla fall lämna in den jag har! Den har börjat brusa. Och stänga av sig när jag pratar med folk och går inte att få igång förrän jag sätter i laddaren. Något är ju fel.
Så jag får väl åka på media market och köpa någon billig mobil att ha så länge! Urk..
För oturligt nog så har mitt comviq-kort spärrats nu. Så jag kan inte använda min andra mobil som jag har det i heller!
Nu blev världen sådär emot mig igen som jag inte tycker om!

Ja, ja. Dags att försöka sova alldeles strax! Imorgon är det en ny dag!
Då bär det av till IKEA en sväng. Kanske också träffa Maaret!

God natt!

Dags att sova?

Ska nog försöka sova nu. Den senaste veckan har jag somnat runt 5-6 varje morgon. Det är inge bra!
Men nästa vecka ska det bli ändring på det! Det måste blir det.

Idag då? Har faktiskt städat. Var ute och gick lite. Dock med betoning på lite. Men min ryggvärk blev lite bättre i alla fall! Sen blev det lite gott och tittande på Let's dance. Blev dock rätt rastlös så jag började fota i stället och lyssna på hög musik!
Känns som att jag festat lite för mycket på sistone. För jag saknade det lite idag. Eller så är det för att det var jättelängesen jag satt ensam en fredagskväll. Brukar alltid hitta på något.
Känns ändå som att jag haft fullt upp ikväll. Pratade med Ehlina i telefon en gång. Sen med Linda tre gånger. Sms:at med en massa folk. Yerusalem och Stefan skrev på fb-chatten. Samt pratat med både Karro och Ehlina på msn. Så jag har inte känt mig helt ensam. Ibland är det bra att tekniken finns! Det är en liten tröst i alla fall!

På söndag blir det IKEA för hela slanten! Har presentkort på IKEA, Hemtex, donken och Cubus som jag kan använda! Så lite shopping i fattiga dagar kommer det allt bli!
Snart alla hjärtans dag också. Det tål ju att tänkas på.

Nej hoppelihopp i sängen nu!

(Ego som vanligt!)

(Förlåt, men gillar denna bild. Testade närbildslinsen som jag äntligen hittat efter att jag slarvat bort den för ett halvår sen!)


Bye, bye beautiful.

Jag har sagt det förut, SÅ många gånger. Att jag tänker lämna Sundsvall. Men nu är det ett faktum. Om 3 veckor ska papper skickas in för att säga upp kontraktet på lägenheten. Sen har jag 3 månader kvar här uppe. Att hinna umgås ordentligt med mina vänner, ha massa filmkvällar, festkvällar och allmänt mys.
Jag har velat fly massa gånger. Både när det tog slut mellan mig och Linn och mellan mig och Annika.
Nu kommer jag inte fly från något. Jag kommer lämna Sundsvall med stor sorg i mitt hjärta.
Alla människor som jag mött under de här 3 åren. Det är helt otroligt hur människor kan påverka.
Det finns tre stycken människor som varit otroligt viktiga under de här åren. Det är människor som inte varit just mina vänner, och som inte valt att få in mig i sina liv. Jag har kommit till dem. Men de är människor med så otroligt stora hjärtan. Som tagit sig an mig när jag behövt det som mest.
Kent - Var den som tog hand om mig när jag hamnade på UC. Han hjälpte mig att få lite rätsida på mitt liv. Han inspirerade mig och gav mig kraft att våga! Tyvärr så var han bara borta en dag. Och ingen ville säga vart han hade tagit vägen. Jag vet ju att han hade problem med hälsa. Men hoppas inte att det var något sånt!

Inger - Efter många olika psykologer så fick jag äntligen den rätta. Om jag inte hade träffat Inger så hade jag nog aldrig lyckats få ihop så många bitar av pusslet. Vi har diskuterat, analyserat och knytit upp många knutar i mitt liv. Hon gav mig självkänsla.

Yvonne - Ja vad hade jag varit utan denna fantastiska kvinna? När jag började på Återkommande så var jag en vilsen och rädd person. Men hon fick mig att öppna mig och ta ansvar. Hon fick mig att känna att jag klarar vad som helst! Hon gav mig självförtroende.

 

Dessa tre människor vet säkert inte ens hur stor inverkad de haft på mitt liv. Att jag tack vare dem blivit en mycket starkare och tryggare person. Att jag ser möjligheter i stället för hinder. Kommer vara er evigt tacksam!

 

Någon dag ska jag skriva om mina vänner. Finns väldigt många vänner som också hjälpt mig och som jag älskar så otroligt högt. Jag tycker att det är viktigt att visa människor att man uppskattar det som de gjort.  

Men ja, som jag skrev högre upp så ska jag äntligen ta mitt pick och pack och lämna Sundsvall. Förut behövde jag tryggheten som staden och människorna gav mig. Har insett att jag inte behöver den längre. För jag är så pass stark i mig själv nu att jag kan klara vad jag än ger mig in i.
Så det är dags att flytta. Hitta nya äventyr. Möta nya människor. Tror det kan bli fantastiskt.


Överraskning!

Idag kom det en liten överraskning med posten. Ett vitt kuvert. Vad kan detta vara? Tänkte jag.
Suprise, suprise! Där i låg ett presentkort på mc donalds. Haha! Tack syster!


Vad är upp och ner?

Mardrömmar i natt igen. Jag har mardrömmar hela tiden. Fast jag är oftast inte rädd. Nej, mardrömmarna framkallar ångest och panik. Oftast flyr jag ifrån något i drömmarna. I natt var det en kvinna med en clownmask. Ytterst obehaglig. Eller jag sov inte på natten, så det var inte ens då. Det var runt 8 på morgonen. Jag sov till runt kl 15. Sen klev jag upp och åt lite och satt vid datorn en stund.
Men sen kände jag hur magen började värka riktigt mycket! Då gick jag och la mig i sängen igen. Somnade och vaknade om vart annat. Fick för mig att någon var i lägenheten, men jag kunde inte röra mig för att kliva upp ur sängen. Så jag vet inte om jag bara drömde det. Drömde att jag satt hemma hos Maaret och Charles. Och Charles var jättesnäll mot mig och frågade mig en massa saker. Han pratade svenska. Och jag pratade på engelska. Helt bak och fram. Men jag kände mig lugn och trygg. Helt plötsligt kastades jag in i nästa dröm. Där befann jag mig i ett stort köpcenter, och helt plötsligt gick nått larm. Och jag va tvungen att ta mig ut snabbt! Dörrarna stängdes snabbt. Men jag hann under dem innan de stängdes helt. Utanför hämtade en bil mig. Den var rosa och lacken liksom rann av den. Den lät som en elefant. Vi skulle upp för en lång backe. Men elefanten/bilen orkade inte hela vägen upp.
Sen vaknade jag med ett ryck.
Nu sitter jag här, men känner mig paranoid. Och som att jag inte vet vad som är dröm eller verklighet.
Det är mörkt ute och inne i lägenheten. Känns som att jag befinner mig i nå dunkel.
När var jag ute senast? När duschade jag? - Jo juste igår. När hade jag mänsklig kontakt senast? På riktigt.
Känner mig förvirrad.
Är det detta som händer när man är arbetslös? Att dagarna flyter ihop. Livet flyter ihop till någon slags tjock massa och man vet knappt vad som är upp och ner.
Jag skulle behöva åka iväg ett tag. Komma bort från den här lägenheten. För den ger mig illusioner och gör mig paranoid.
"Mellan dårskap och klockhet är tråden så skör." - Sofia Källgren.
Kunde inte ha sagt det bättre själv.


Livet ger mig kalla kårar.

Inget är ju som man tror.
Jag drar tillbaka tankarna till Vicki, Maaret, Annika, Sara L, Sandra, Karro, ja hela vägen tillbaka till Linn.
Börjar fundera över mig själv som människa. Inte just några negativa tankar så. Har varit många bra erfarenheter i mitt liv.
Men funderar lite över när det skedde något avgörande i mitt liv, som påverkade mig att bli just den människan som jag är idag.
För där någonstans bland heta nätter, sommarromaser och brustna hjärtan så påverkades jag.
Ibland är jag lite rädd för mig själv. Inte i relation till andra, utan i relation till mig själv.
Anledningen till alla misslyckade försök till kärlek har nog varit min brist av kärlek till mig själv. Att älska andra är att först och främst älska sig själv.
Har jag någonsin gjort det, på riktigt?
Jag har behandlat människor riktigt dåligt i mina dagar. Visserligen har jag fått ta väldigt mycket skit jag också.
Men någonstans där borde man stanna upp och tänka efter. Både ang. sitt eget beteende och hur man låter andra behandla en.
Jag är nog en person som gärna låter mig bli trampad på, men sällan är sen på att ge igen.
Det är som att både hata och älska samtidigt, omöjligt, men samtidigt händer det.
Känns som att små parasiter äter sig in i mitt huvud. Gnager i sig det lilla vett som finns kvar där inne.
När någon säger "jag älskar dig" så vill jag ofta skratta rakt ut. Älska mig? Vill jag fråga.
Men något inom mig håller tillbaka skrattet och frågorna. För en del av mig blir rörd, till och med glad.
Jag då? Finns det något i mitt trasiga hjärta som kan älska. Jag vill tro det. Ibland tvekar jag.
Sanningen att säga så är jag nog bara en väldigt förvirrad själ.
En sak som är säker är i alla fall att sanningen finns inom mig. Jag måste bara lyckas hitta den.

Och en dag så gör jag det.


Bara en tillfällig tanke?

Jag har många, många gånger funderat på att flytta från Sundsvall. Mest på grund av att det inte finns så mycket jobbmöjligheter här. Men också för att det skulle vara kul att bo lite närmre min familj.
Så för tillfället har jag en tanke. Första juni kommer jag att flytta ut från min lägenhet. Eftersom den ska säljas. Då kommer jag nog köra ner alla mina möbler och sånt till min familj. Och försöka hitta någon kompis här i Sundsvall som vill ha en inneboende. För jag älskar Sundsvall på sommaren. Vill gärna vara kvar här då.
Sen till hösten blir det ev. Västerås. De ska öppna Sveriges största IKEA där, samt andra butiker. Det kommer ge en massa jobbmöjligheter. Dock kommer de nog inte bli klara än på ett tag.
Så jag ska försöka hitta en utb. på ett år nere i Västerås. Så jag får låna från CSN.
Sen söka en massa jobb.
Det är ju pendlingsavstånd till Sthlm också. Så det finns ju alla världens möjligheter där!
Jag är tvungen att skriva detta för att se det svart på vitt.
Jag har klamrat mig fast vid Sundsvall krampaktigt. Men det är nog dags att börja släppa taget.
Kommer sakna folket och mina vänner här jättemycket! Men jag kan inte bara bo kvar på grund av vänner. Det är ju ohållbart i längden.
Nej, dags för mig att dra vidare.
Nog för att jag kommer hinna ångra mig hundra gånger! Haha.
Men om jag ska söka någon utb. så måste jag göra det nu ganska snart!

Idag är det en sån där tråkig måndag. Tvättdag också. Usch. Så jag ska väl fortsätta med min storstädning av lägenheten också som jag påbörjade igår.

(Jag gjorde super-goda piroger igår! Väldigt nöjd.)




RSS 2.0