Aldrig kan det gå smidigt.

Ja, men livet ska ju tydligen inte vara direkt lätt! Och det är väl bra på sätt och vis. Men detta känns ju riktigt surt. Fick mail från han som skulle hyra ut lägenheten i Västerås. Tydligen så har han ångrat sig nu. Någon ville hyra den tidigare och då kände han att han hellre hyrde ut till dem.
Så nu står man här bostadslös i höst då. Eller så illa är det ju inte eftersom jag har mina föräldrar. Men det är riktigt jobbigt. Som att jag inte har haft nog jobbigt med soc., a-kassan osv osv. Så läggs detta på en fin liten hög också.
Det positiva är väl att om jag bor hemma så kan jag spara ihop lite pengar. För jag fick antagningsbesked från nätbildarna idag. Jag kom in på kursen jag sökt där. Så nu är det bara att vänta om jag kommer in på den andra jag sökt också. Så jag kommer upp till 75% studier.

Ja, ja.. Allt löser sig väl.

Brunch!

Hej och hå.
Idag mår jag mycket bättre! Var någon tillfällig grej igår tydligen. Har dock fortfarande ont i min käke. Men det plågar mig inte så värst mycket!

Har varit och brunchat med Jenny idag! Vi gick till caféet som ligger vid Åhléns. De har gjort om där så det var så otroligt mysigt! Vi åt varsin jättegod sallad så satt vi och pratade i nästan tre timmar. Mycket trevligt!

Nu sitter jag hemma och ska nog pyssla lite strax. Håller på och målar om mitt vardagsrumsbord. Så ska lacka det också. Sen blir det nog städa badrummet. För det hann jag inte med igår.
Lika bra att städa klart idag. För sen är ju som sagt veckan helt fullbokad!

Nej nu får jag sätta fart!

Men urk..

Fy vad jag mår dåligt..
Har sprungit till toa flera gånger för jag har trott att jag ska spy. Mitt huvud känns jättekonstigt. Det gör inte ont, men det är som ett tryck i det och det känns som att hjärnan inte får nå syre.
Och jag har sjukt ont i käken. Inte i musklerna utan på käken liksom. Sen har jag ont i nedre tandraden.
Vad tusan kan detta vara?
Ska nog lägga mig ner innan kroppen gör uppror totalt!

With you I'm no stranger.

Busy day, busy day.
Klev upp kl 8 imorse för jag hade inte riktigt städat klart i köket. Så klev upp och städade. Sen vid halv 12 så kom min hyresvärd och en mäklare för att titta på lägenheten. De tyckte att lägenheten hade blivit jättefin efter min renovering. Så det var jätteroligt att höra! Nu kan jag flytta med gott samvete och känna att jag inte förstört hennes lägenhet.
Har hunnit skicka in en ansökan till en kurs också. Människan och naturen i dagens ekonomi. Låter väldigt intressant. Så hoppas att jag kommer in på den!
Sen så har jag fixat min deklaration så den är inskickad och klar! Kommer klirra fint i kassan när de pengarna kommer!

Imorgon så blir det fika med Jenny! Ska bli trevligt. Var längesen jag träffade henne. Är så roligt när folk hör av sig och vill träffa mig innan jag flyttar. Det uppskattas verkligen.
Och Yvonne skrev att jag måste komma till Återkommande mode och hälsa på innan jag flyttar också. Så det ska jag se till att hinna med!
Kanske ska träffa Kelvin imorgon också. En otroligt trevlig och charmig kille som jag träffade när jag var ute i lördags. Alltid kul med nya kontakter. Och skönt att få användning av min engelska igen. Man blir ju så ringrostig när man aldrig pratar engelska.

Är full fart hela veckan känns det som! För på onsdag eller torsdag kommer Ehlina hit. Sen på fredag blir det valborgsfirande för hela slanten. Och på lördag blir det nog taco-middag med Ehlina och kanske några vänner?

Nej om man skulle göra någon nytta kanske. Har några fler ansökningar att skriva samt papper som ska in till socialkontoret.

(Innan jag gjorde sista detaljen i köket..)



(Efter! Är jättenöjd!)


Du klär i grönt.

Lilla Frida nu sitter du här igen, i din lilla tankespiral och ångrar allt och inget.
Tänker på hur snabbt livet kan förändras. Och varför vi gör så många val som vi senare får ångra? Eller det kanske bara är jag som gör det..
Tänk om man bara kunde ha en plan och faktiskt följa den. Det skulle bli otroligt tråkigt, men tänk så stabilt och bra livet ändå skulle kännas. Visst gillar jag väl vissa sidospår jag har tagit. Det har varit uppfriskande och fått mig att tänka på nya sätt. Men ofta, allt för ofta, önskar jag att jag inte hade vikt av från stigen.
Någon fick mig en gång att må så himla bra, känna mig så otroligt lycklig, hela hennes närvaro sög verkligen in mig, hur hon rörde vid mig, hur hon tittade på mig, hur gott hon doftade. Jag kände mig så lätt då. Som att världen låg långt under mina fötter och jag kunde göra vad som helst. Jag var en drömmare.
Men så vek jag av. Jag slutade gå på den stigen. Tappade mina drömmar. Försatte mig i en riktigt hemsk situation med en riktigt hemsk människa.
När jag sedan försökte ta mig upp på samma stig igen så insåg jag att den hade vuxit igen. Kvar fanns endast små tecken på vart stigen hade varit.
Och jag vet att det kräver mer än bara min styrka för att lyckas slå bort allt ogräs som lyckats gömma stigen.
Men det är kanske, trots allt, meningen att vi ska gå på olika stigar nu. Trampa upp nya vägar och växa på varsitt håll.

Men du finns runt omkring mig. I gräset, i mina ögon, i min jacka. I allt som är grönt.
Du klär i grönt, vackra varelse.
Önskar dock att du var mer än bara en färg just nu.

Ont i magen..

Klockan är snart 2 på natten! Såhär länge har jag inte varit vaken på jättelänge! Förutom när det är helg förstås. Men jag känner verkligen inte för att sova.
Först så hade jag och E ett storbråk. Vi kan verkligen inte förstå varandra alls.
Och nu fastnade jag på fejjan-chatten med S. Får så ont i magen av situationen jag har satt mig i när det gäller henne och D. Jag saknar henne så det gör fysiskt ont i hela kroppen.
Vi skulle kunna börja träffas igen, reda ut saker och ting. Men jag flyttar snart. Jag lämnar Sundsvall bakom mig.
Jag är kluven! Vill inte lämna min bästa vän som "ovän". Men vill samtidigt inte att vi ska bli jättenära vänner igen, sen sticker jag bara! Jag kommer att ångra mig hur jag än gör. Och det är bara 3 veckor kvar. Vad hinner jag på 3 veckor?!
Och jag blir så ledsen över att jag inte har tagit mer tid för att umgås med Maaret. Älskade Maaret. Den människan som jag kommer att sakna allra mest! Vet verkligen inte hur jag ska klara mig utan henne! Hennes skratt och närvaro tog mig igenom sommaren och hösten. Jag är inte redo att släppa henne.
Jag vill umgås med henne varje dag, men samtidigt vill jag inte alls träffa henne för det kommer bara bli ännu jobbigare att lämna henne då. Hon fick mig att känna något helt nytt. Men jag behöver inte skriva en massa här om vad jag känner. Det vet hon om. Hon vet hur mycket jag älskar henne.

Nej nu måste jag försöka tvinga mig själv att sova! Detta går inte.. Har ett möte och en föreläsning imorgon!

Mellan dårskap och klokhet är tråden så skör.

Ni börjar bli lite less på att jag nästan alltid startar mina inlägg med att jag varit ute och gått va? Haha. Så jag ska inte göra det nu! Vid det här laget så vet ni att det är vad jag förgyller mina dagar med!

Idag har jag äntligen fått iväg lite papper som skulle till försäkringskassan! Jag om någon är riktigt seg faktiskt.

På tal om något annat så vill jag inte vara så ledsen hela tiden! Det börjar faktiskt bli väldigt jobbigt. Men vet inte hur jag ska klara mig utan dig! Förstår inte hur det ska gå. Saknar dig varje jävla dag! Jag undrar hela tiden varför du lämnade mig. Vad gjorde jag för fel? Kommer jag någonsin att få svar på det..
Jag vill verkligen inte gå och ångra en massa saker.

Ja, ja.. Inget Greys idag. Hockey i stället. Kanske man skulle passa på att diska lite.

(Ätit god middag idag. Som vanligt! Mina dagar består ju av motion och god mat. Patetiska lilla kvinna.)



(I feel that you're a part of me.)


Döpa om mig?

Kanske borde döpa om mig till Bitter-fittan. Känner mig definitivt som en sån just nu. Sitter och klagar och blir less och irriterad på allt.
Men det är ju faktiskt grundat på något, nämligen att jag inte kan få svar någonstans ifrån!
Försöker ringa, men kopplas hit och dit, för att sedan kopplas bort helt! Usch..

Just nu sitter jag och smaskar på lite banan, päron och hallon. Så gott så! Och ikväll ska jag laga en god wok!
Först har jag lite ärenden jag ska uträtta. Har några paket som ska skickas med posten, och två kuvert som ska skickas till försäkringskassan.
så tänkte få till en promenad i samma veva också. Börjar dock tröttna på alla rundor nu. Vet inte riktigt vart jag ska gå..

Drömde förresten en jättekonstig dröm i natt! Tror att den hade stor anknytning till att jag snart ska flytta!
I drömmen så hade mina föräldrar dött (det förknippar jag med att jag snart ska lämna mina kära vänner).
Så jag blev tvungen att flytta upp till Ehlina och bo hos hennes familj. Och jag fick börja i hennes klass. Vilket inte var så lätt. Börja sista året på estet liksom (och det förknippar jag med min rädsla över allt nytt, alla nya människor jag kommer träffa osv).
Och det var så konstigt för det vinter året om där, och så himla mörkt (det kan ju ha med min rädsla för att inte hitta nya vänner. För jag förknippar vinter och mörker med ensamhet.).
Men i slutet på drömmen så satt jag i klassrummet och alla ville att jag skulle sitta vid dem. Och jag fick jättebra kontakt med en asiatisk tjej och en bög. Haha.
Konstig dröm i alla fall. Var så många detaljer i den.

(Igår gjorde jag god middag i form av bulgur, quornfilé, salsasås och sallad!)



(Sen på kvällen unnade jag mig faktiskt lite choklad. Men har faktiskt hälften kvar eftersom jag inte behöver så himla mycket nu när jag inte äter det så ofta! Jag tycker att man ska unna sig något gott när man känner för det än att vänta till helgen då man kanske inte ens är sugen på det. Och jag vet att vit choklad inte är så jättebra! Men man får unna sig det man tycker är gott helt enkelt. Bara man inte överdriver.)


Jag orkar inte..

Vill folk jävlas med mig och sparka på en person som redan ligger?
Känns lite så..
När jag var på lernia sist på datatid så satt jag i 3 timmar med mitt CV. Som jag redan tyckte var bra eftersom jag gått en kurs på access där de tyckte att mitt CV var jättebra. Men eftersom de hade en annan "mall" på lernia så fick jag göra om det. Jag tyckte att i stället för att skriva i punktform så skrev jag mina arbetsuppgifter som en sammanhängande text. Han som hjälpte oss i datasalen tittade på mitt klara CV och sa då att han tyckte att det var mycket bättre att jag skrev i punkform i stället för då framkom det mycket enklare och mer lättläsligt.
Så imorse har jag suttit i två timmar och ändrat om allt till punkform. Och eftersom han tyckte att det andra var så dåligt så sparade jag såklart inte det. När jag sedan mailade mitt nya CV till min coach fick jag en massa synpunkter tillbaka! Jag borde ha skrivit en sammanhängande text i stället!
Vilket jag ju gjort från början!! Så nu sitter jag här och får börja om IGEN!
Sammanbrottet är ju nära nu kan jag säga!
Men det finns inte så mycket annat att göra än att bara bita i det sura äpplet och sätta sig och göra om allt ännu en gång..

Usch vad ont i magen jag får.
Och jag bör helst skicka in detta innan kl 16. Vilket betyder att jag inte har tid att försöka sitta och vänta i telefonkö hos a-kassan. Så  det samtalet får jag ta imorgon i stället!

(Bara en liten del av alla hennes ändringar som hon vill att jag ska göra..)


Kanske odödlig?

Fick brev idag om mina pengar som jag ska få på torsdag. Dock så stod det att det endast är ett lån! Och hur bra känns det då? Inte bra alls faktiskt. Det betyder att jag måste få pengar från a-kassan. Annars kommer detta inte gå.
Så imorse har jag suttit i en telefonkö i en timme för att försöka få tag i a-kassan. Efter en halvtimme svarade någon ung kille. Han kunde inte hjälpa mig. Så jag kopplades vidare. Stod i kö tills jag kom till nummer 11. Då avslutades bara samtalet! Det var bara att ringa upp igen.. Men då gick det lite snabbare. Dock kunde inte hon som jag ringde till hjälpa mig, fast det var inte hennes fel. Utan systemet låg nere. Så nu väntar jag på att det ska bli eftermiddag så att jag kan ringa dit igen. Enligt de uppgifter hon kunde se så hade jag kommit in i a-kassan i alla fall.. Men hon kunde inte se från när jag skulle kunna få ersättning eller hur mycket.
Men alltså om jag inte får magsår av allt detta stressande så är det ju otroligt konstigt. Jag kanske till och med är odödlig?

Har nyss fixat till det sista på mitt CV också och skickat in det till min coach. Så väntar på att hon ska maila tillbaka synpunkter.
Sen så håller jag på och skriver ansökningar till utbildningar.
Och så ska jag väl fixa i ordning jobbansökningar så de bara kan skickas in sen.
Tänkte försöka få ihop en lista på i alla fall 30 ställen där jag kan skicka in mitt CV. Och utöver det så ska jag lägga in mitt CV på olika företags hemsidor.
Kan inte lämna något åt slumpen nu.
Visserligen är jag glad att jag har a-kassan att vända mig till i höst om det inte skulle lösa sig med varken studier eller jobb.

Nu ska jag försöka få i mig en sen frukost och kanske varva ner lite grann. En stund i alla fall.

(Jag vill ha sommaräventyr nu! Och ingen stress eller press!)


I wanna run away.

Inte bra att sitta uppe på nätterna och tänka! Var så längesen jag gjorde det sist. Så råkade jag hamna här ikväll. Tänker på allt mellan himmel och jord. Men speciellt på en person. Som allt för ofta är i mina tankar. Måste lyckas släppa. På något sätt. Jag vet inte hur. Men det här går inte.
Jag förstår det verkligen inte. Jag tycker ju ändå att det har gått lång tid. Men tydligen inte tillräckligt lång tid.
Känns som att du är ett spöke som far runt i mitt hjärta. För verklig känns du inte längre.

Sen tänker jag på två vänner. Som jag har väldigt olika relation till. Önskar att allt var mindre komplicerat med dem. Tycker om dem båda så otroligt mycket. Och ibland blir jag rädd för att jag inte ångrar vissa saker. Tänk om jag hade gjort precis samma sak igen om jag kunde gå tillbaka i tiden?
Finns så många om, men och kansken i den historian också.

Men nu måste jag sova! Verkligen.


"Why do we say things we can't take back? Why do we miss what we never had?"


Kvällspromenad.

Precis kommit in från en promenad på 40 minuter. Den gjorde mig gott eftersom det blivit mycket stillasittande i helgen. Eller i och för sig har jag väl rört mig en del. Cyklade ju faktiskt till och från stan i lördags. Sen så dansade jag på natten!

Nu har jag i alla fall handlat mat för den här veckan! Så nu har jag både så jag kan äta frukost, mellanmål och middag. Skönt.
Och jag fick mail om att jag kommer få pengar senast den 22:a! Så nu släpper den stenen.
Fast nu har det kommit en ny. Hon som äger lägenheten jag bor i ska komma och värdera den på fredag. Det känns nervöst som tusan eftersom att jag gjort om både kök och vardagsrum. Jag hoppas verkligen att hon ska känna sig nöjd över mitt arbete! Den är ju mycket finare nu än vad den var när jag flyttade in!

Nu blir det nog ab-sliden. Sen lite tv.

(Dagens handling!)



(Mellanmål!)



(Middag!)


Solen skiner!!

Ännu en fantastisk dag då man vaknar alldeles för tidigt för att solen lyser in genom fönstret. Vaknade kl 7 imorse! Klev dock inte upp förrän 10 när posten kom med två kuvert till mig! Fick ett litet bidrag av mamma och mormor. Så nu har jag skrivit en matlista och ska strax iväg till affären och handla! Åh så skönt det ska bli att äntligen ha lite mat hemma. Har varit jättesugen på sallader sen jag slutade vara så onyttig. Så i veckan ska jag äta massa goda sallader!
Idag har jag förresten varit utan cola i 15 dagar och utan godis i 9 dagar. Och igår så var det precis en vecka sen jag började mina promenader och vågen visade -2.0 kg! Perfekt start.
Nu är det bara att lägga i ännu en växel! Raskare promenader och fler gånger på ab-sliden.
Dock gillar jag inte riktigt att jag festade i lördags, kommer festa nu på lördag och sedan fredagen veckan efter det. Men då är det också det enda onyttiga jag unnar mig under veckorna.

Nu blir det ut i solen!

Piggare!

Åh, nu mår jag mycket bättre! Huvudvärken har släppt!

Idag har det varit en riktig slappardag. La mig på sängen och tittade på Jakten på Julia. Sen såg jag filmen Loving Annabell. Och så har jag följt mina traderaauktioner. 724 kr. Bra! 

Nu nyss pratade jag med mamma i telefon. Hon hade varit på seans idag. Dock kan jag inte skriva några detaljer eftersom att Linda läser min blogg, och hon vill inte veta något! Men det var en del spännande saker som mamma fick veta!

Juste. Alla vet väl vid det här laget om vulkanutbrotten. Min pappa och hans kompis var i Spanien när detta hände. De skulle ha åkt hem för några dagar sen. Men nu sitter de på en buss påväg hemåt. Senaste rapporten var att de är i Frankrike.
Vilket äventyr det blev av all denna kaos! Jag tycker att det är lite spännande faktiskt!

Nu kommer några bilder från gårdagens fest!

(Klunk, klunk.)



(Karolajna! Lite emo över henne, eller vad säger ni?)



(Emma!)



(Linn, i en av butikens peruker!)



(Angelica!)



(Johnny. The one and only man i sällskapet!)


80-tals fest!

Igårkväll blev en lyckad kväll trots allt! Först var jag orolig att ingen skulle komma.. Att jag skulle få sitta och dricka min bål och äta mina chips helt själv!
Men vid 5 kom Karro. Så käkade vi middag tillsammans och fixade i ordning oss.
Sen runt halv 9 kom Emma och Linn. En halvtimme senare kom Angelica och Johnny!
Vi satt och pratade, spelade förfest spelet och hade det väldigt roligt!
Efter ett tag var dock Karro tvungen att åka hem.
Sen runt halv 1 så tog vi en taxi ner på stan! Gick in på Allstar.
Först dansade jag, Emma, Linn och Angelica. Sen försvann alla. Så då dansade jag med en supersnygg skåning!
Tänk er en mörkhyad kille med keps, baggy byxor och stor t-shirt! Naaajs! Haha.
Sen så gick jag upp för att säga hejdå till Linn, Angelica och Johnny som skulle åka hem.
Efter det gick jag ner igen och dansade mer! Det var sjukt bra musik där. Och jag vet inte om det var min outfit (mina leopardmönstrade strumpbyxor) som gjorde att jag fick dansa med så många killar! Haha. Men roligt var det i alla fall! Tills de blev för närgågna, då bytte jag till nästa!
Sen så tog jag bussen hemåt.
Imorse när jag vaknade märkte jag att jag har lagt strumpbyxorna och skorna i hallen, tröjan och västen i köket och bh:n i hallen! Haha.

Men idag mår jag som jag förtjänar! Så himla ont i huvudet!! Men bättre det än att må illa.

Bilder från kvällen kommer senare! För Karro har dem!

I want to break freeeee!

Nu har jag varit på stan med Karro och ätit glass! Som vi gjorde första gången vi träffades, för tre år sen. Tänkt att det redan gått tre år.. Oj, oj. Mycket har jag då upplevt med den tjejen!

Nu far jag runt i lägenheten och testar lite kläder inför imorgon. Köpte ett par leopardfärgade strumpbyxor som jag ska ha på mig.
Det enda som är jobbigt är saknaden av en helkroppsspegel i min lägenhet!! Får gå över till grannen eller nått. "Tja, jag ska bara spegla mig". Synd att det inte finns hiss. Hade jag kunnat gjort som i Fucking Åmål filmen.

(Jag vet att ni vill se mer av den här Frida! Haha!)


Urk..

Sitter här och försöker tvinga i mig en tallrik gröt. Men börjar faktiskt bli less på det.

Var hos min coach idag och pratade lite om framtidsplanerna. Insåg att jag verkligen behöver en plan B och C. Jag kan inte lita på att min sedvanliga tur kommer att rädda mig. Nej.

Fick hem ett papper idag om ännu en komplettering jag måste göra innan jag kan få mina pengar. Kan de vara mer sega eller.. Och pappret skickades igår och hon vill ha in kompletteringen idag. Hur ska jag lyckas med det?
Har i alla fall försökt maila henne. Hoppas att det ger något.
Annars får jag väl göra några besök idag.

Ska träffa Karro idag. Äta årets första mjukglass! Något kul som händer idag i alla fall!

Nej nu måste jag ta tag i städningen innan jag kan roa mig!

(Gröt.. Mums.. eller vad säger ni?)



God kväll.

Har suttit den senaste timmen och räknat lite på mitt kaloriintag för helgens festande.
På systembolagets hemsida så har de skrivit ut hur många gram socker varje dryck innehåller per liter.
Så då har jag först räknat ut hur många gram just de jag vill köpa innehåller, fick ju räkna om eftersom allt var angett i liter och de flesta flaskorna jag vill köpa innehåller 330 ml.
Sen räknade jag om sockret till kalorier.
Och summan av det blev 800 kalorier för en tetra vin och tre cider, och då har jag räknat med drickan som jag ska blanda ut vinet med också.
Så en festkväll för 800 kalorier är inte alls farligt! Det känns som en alldeles lagom siffra. Och jag slipper ha ångest över att jag förstör mitt nya nyttiga jag allt för mycket. Perfekt!

Nu ska jag ta en promenad igen! Har bara gått 40 minuter idag ungefär. För jag har gått fram och tillbaka till Lernia. Så det är ju inte så mycket.
Så en timme nu innan det blir kolsvart!

(Såhär har jag sett ut idag. Skjorta, slips och glasögon!)


Konstigt..

Jag tycker att det är lite underligt att man ska vara så noga och skicka in alla blanketter hit och dit. Men ställena som man skickar dem till kan inte ens svara på några frågor..
Har väntat i flera dagar nu på att få ett litet svar från a-kassan, men det är tydligen för mycket begärt..

Igår innan jag skulle sova så hittade jag en massa intressanta kurser och utbildningar som jag ska söka. Varför har jag inte tänkt på att plugga förut för?
Visserligen är det väl aldrig kul att ta lån och bli tvungen att betala tillbaka pengar. Men 500 kr i månaden i 8 år. Vad gör det egentligen. 500 kr slänger jag ju lätt bort på strunt om jag har pengar liksom.
Att få känna sig ekonomiskt oberoende i åtminstone ett år känns ju helt klart värt det!
Så nu ska en massa ansökningar in!

Idag är det dags för föreläsning på Lernia igen. Minns inte riktigt vad den skulle handla om.. Men den är bara på två timmar så det ska man nog orka sitta still.

Så fort jag har pengar på mobilen ska jag ringa vårdcentralen. För jag tror att jag gått och fått nått som tydligen bara 3-5% av alla kvinnor får. Men det är ju klart att man ska vara bland de procenten! Har ju misstänkt det i några månader, men har liksom bara skakat av mig tanken.

Idag är jag förresten -1,4 kg. Yes! Det går framåt.
Bävar otroligt inför helgen. Har varit så nyttig och duktig den här veckan. Känns faktiskt inte så himla rolig att dricka en massa alkohol..
Men kanske finns något alternativ som inte innehåller så mycket socker? Och då menar jag nått som inte är typ en flaska vodka eller nått.. Urk.
Tips?

Nu blir det en tallrik gröt! Sen en promenad bort till Lernia. Tar en längre efter föreläsningen.

Gillar ni att jag börjar uppdatera mycket oftare? :)

(Första budet på tradera idag, på dessa! Hoppas jag får bud på alla. Skulle ju sitta fint.)


Nu så.

Fy tusan! Har suttit den närmsta timmen och lagt ut en massa kläder på tradera! Tog till och med farväl av vissa älskade plagg. Men en vintage Levis skjorta kunde jag verkligen inte auktionera bort! Så den fick faktiskt hängas tillbaka i garderoben. Men annars har jag lagt ut lite av varje. Stickade tröjor, hattar, skjorta, t-shirts. Så lite grann ska jag väl lyckas skrapa ihop där. Men det kommer knappast komma i närheten av de 5000 kr som jag är skyldig min mamma för alla räkningar. Urk.

Men nog om det! Det löser sig. Haha. Jag säger att jag ska sluta prata om det, men så fortsätter jag hela tiden.
Ett tips till er som vill köpa något till mig när jag fyller år! ICA har faktiskt presentkort. Så det får ni gärna skicka till mig. Kommer ju bo i Västerås då så om någon känner för att skicka en liten gåva är jag mer än tacksam.
Man kanske borde anmäla sig till radiohjälpen. Haha.

Ingen promenad än idag.. Dåligt! Så det ska jag ta itu med nu. Kan inte slöa till nu! Icke sa nicke!

Vart tog solen vägen?

Idag är det inte alls lika underbart väder som det varit de senaste dagarna. Får hoppas att det är ganska varmt ute i alla fall!
Jag sitter och tittar lite på Hem till gården nu. Sen ska jag fixa i ordning mig och ta cykeln hem till Karro. Om min cykel har överlevt vintern vill säga.. Den har stått ute under snön hela vintern.
Kan jag inte ta cyklen så blir jag tvungen att gå för pengar det är något som faktiskt inte finns just nu.
Jag får bara hoppas på att jag får pengar senast på fredag. Annars blir det en väldigt torr fest på lördag. Hade ju tänkt att bjuda på bål och snacks. Får väl i värsta fall be folk ta med sig chips och sånt..
Tur att jag åtminstone har lite mat i frysen! Så jag svälter ju inte ihjäl än på en vecka. Haha.
Nej nu ska jag sluta gnälla!

Det positiva i mitt liv just nu är ju att mina promenader faktiskt gett lite resultat. 0.8 kg har jag gått ner. Bättre än inget. Visst?

Och sen en ännu mer positiv sak! Fick lägenheten i Västerås som jag hade hoppats på!
Visserligen är inte kontraktet påskrivet än. Men ett muntligt avtal är ju ändå ett avtal.
Kommer bli jättebra! En lägenhet på 63 kvm! 2 rum och kök. Samt en stor klädkammare. Kan det bli bättre?
Så i juli blir det flytt dit!

Härligt värre!

Blev en promenad på 5 km! Tog en runda förbi Granlo. Var lite nyfiken på hur det såg ut vid gravkullarna. För det är nämligen valborgsfirande där om 2 ½ vecka. Så jag ville se om snön hade försvunnit än. Men icke! Var rätt mycket snö kvar faktiskt. Men på 2 veckor ska den nog lyckas försvinna! Såg även vårens första tussilago! Tänk att en så liten blomma kan betyda så himla mycket!
Efter min promenad så gjorde jag 80 stycken på ab-sliden! Om jag en sommar lyckades förlora 10 cm över magen så tänkte jag att jag ska sätta igång med den igen!
Nu blir det en massa träningsprat i bloggen. Men må så vara. Jag måste peppa mig lite! Är ju snart sommar då vill man ju känna att man kan unna sig lite.
Så jag har slutat med cola, godis och glass nu! Det jag får äta det är mörk choklad och lite chips när det är fest.
Och nu på lördag så blir det ju en del alkohol också eftersom det är fest. Men blir bara den här helgen och sen valborg. Sen så blir det nog rätt lugnt på den fronten fram till pride kanske.. Och det är ju inte förrän slutet på juli!
Pepp, pepp!

(Titta förresten på alla dessa tågbiljetter, 12 stycken. I sommar blir det till att resa en massa!!)


God morgon!

Dock var det inte så god morgon när jag vaknade. Världens oväsen i lägenheten ovanför, för de håller på och renoverar. Men jag antar att det är okej att väcka grannarna halv 10 på morgonen. Det är ju ändå inte så tidigt.

Underbart väder idag också! Det verkar hålla i sig. Så snart blir det en promenad.
Ska även meka med min cykel lite grann sen så den blir i trimm. Slipper jag lägga pengar på att åka buss. Men får se om jag orkar cykla till Karro imorgon. Det är ju rätt mycket uppförsbackar!

Nu blir det lite té. Sen ut!

I'll keep waiting.

Först ska jag bara lägga in några rader till en låt jag kan lyssna på om och om igen.
Orden är så träffande.

"I'm not alone
No, I'm just on my own
And I, it's a little cold outside
Don't think I'll escape
Why would I escape you
Don't think I'll replace
How could I replace you
And don't be so hard on yourself
You won't get better til you get worse
Yeah you send a little smile my way"

Idag har jag varit ute på två promenader! Känns som att jag börjar komma igång nu! Och det känns så himla skönt att våren och promenaderna äntligen har kommit. Det har varit en lång vinter med allt för mycket godsaker och för lite motion. Nu ska jag gå ner mitt vinterhull igen! Haha.
När jag var ute och gick nu på kvällen så började jag tänka på en konversation som jag och M hade på msn precis innan jag gick ut.
För jag sa att jag tycker att det är så jobbigt att jag bor här ensam i min etta medan mina vänner skaffar större lägenheter och familj.
Men när jag var ute och gick så kom jag på en sak, hur många av mina kompisar har valt att skaffa familj just nu? Visst jag tror absolut inte att de är ledsna över det! De skulle säkerligen aldrig önska sig något annat.
Men om de hade hade kunnat planera när de skulle bli föräldrar. Hade de blivit det vid så tidig ålder då?
Och ska inte jag egentligen vara glad att jag faktiskt är ung och fri? I stället för att sitta och klaga och hålla på så borde jag ju se detta som världens chans! Om jag skulle vilja åka utomlands imorgon så finns det inga hinder. Jag kan bara packa en väska och fara dit vindarna bär mig.
Så i stället för att klaga och tycka synd om mig själv ska jag börja se möjligheterna.

Nu är i alla fall veckan lite mer planerad. Så som jag gillar det! Då slipper det kännas som att alla dagar bara flyter ihop.
Imorgon: Datatid på Lernia.
Onsdag: Träffa Karro och ta en promenad till Norra med lite té.
Torsdag: Föreläsning på Lernia.
Fredag: Ta årets första mjukglass på stan med Karro, och titta efter lite 80-talskläder.
Lördag: Flytt-/avskedsfest hos mig med 80-talstema!

Och med detta sagt tar jag mig ramlösaflaska och förflyttar mig till liggande läge på soffan!



Att vara eller icke vara.

Det är inte bra dagar nu. Absolut inte. Mycket ångest och det gör otroligt ont över bröstet.
En del av det beror ju på fysiska besvär. Så jag försöker ursäkta mig själv och ta ett steg framåt även fast jag helst vill lägga mig ner en stund.
Och den andra delen beror på att det är så lite tid kvar nu tills mitt liv vänds upp och ner helt och hållet. Vet inte ens om jag har något riktig plan än. Vad vill jag med mitt liv? Varför flyttar jag ifrån sundsvall Egentligen?
Jag hoppas att jag ska lyckas få svar på de frågorna så småningom.
Ännu en del i min ångest beror på denna ständiga ängslan över pengar. Det är snart mitten på månaden och jag har fortfarande inte fått några pengar.. Det börjar kännas som väldigt brådskande. Har över 4000 kr i räkningar som jag måste betala! Fast nu kommer mamma läsa det här och säga att jag inte ska oroa mig över det. För hon har ju tagit hand om det så länge.
Men ändå. Jag vill ju inte att hon ska behöva ligga ute med en massa pengar.

På lördag är det meningen att jag ska ha en flytt-/avskedsfest. Men jag vet inte hur det blir med det. Är ganska många som sagt att de inte kan komma. Och om fler säger ifrån så tror jag att jag struntar i att ha fest överhuvudtaget. Då får väl de som vill träffa mig innan jag flyttar säga till i så fall så får jag väl göra en liten sundsvallsturné och åka runt till alla.

Nu ska jag gå ut på en promenad. Kanske mår lite bättre när jag fått lite sol på mig.
Det är ju förjävligt att jag inte har några pengar på mobilen heller så kan inte ringa med mig något promenadsällskap heller.

Men ensam är stark, eller?


Mycket nu.

Otroligt mycket tankar just nu.
Våren har kommit till Sundsvall. Vilket resulterar i att mina vårkänslor dyker upp. Känslor knutna till den här staden. Sol, känslor och Sundsvall går liksom hand i hand.
Jag tänker på hur otroligt lite tid jag har kvar här uppe.
Hur mycket som har hänt här! Och alla saker jag är tacksam över.
Men också allt som jag förlorat. Har vunnit otroligt mycket, men förlorat en hel del också.
Jag funderar över om jag verkligen gjort rätt val i vissa saker.
Det finns människor som jag älskar otroligt mycket, men som jag inte visat mina bästa sidor för.
Jag vill verkligen inte gå runt och ångra en massa saker. Men det vet jag att jag kommer få göra.
Under mina tre år i Sundsvall har jag lärt känna så otroligt många människor. Jag har kommit
människor nära. Har delat många intima ögonblick. De har funnits här för mig, och jag har funnits där för dem.
Men någonstans på vägen har jag tappat dem. Jag har gjort dåliga val. Har inte alltid varit en bra människa.
Jag minns när polisen satt i mitt kök i mitt i natten, alkoholen mitt på dagen, oändliga timmar när jag bara befann
mig i sängläge, alla olika mediciner, rädslan för människor, tomheten.
Är det konstigt om jag tog för mig när jag väl lyckades ta mig ur allt det där? B E K R Ä F T E L S E !
Jag lät alla komma nära. Tills det kom till känslor. Då knuffade jag så hårt jag bara kunde. Bort, bort!

Nu sitter jag här. 3 år senare. Efter 3 år av galenskap, kärlek, hat, lycka, ilska. Men framför allt 3 år av erfarenheter. Har lärt mig så otroligt mycket om mig själv. 
Men jag undrar ibland om det har varit värt det? 
Jag har fortfarande vänner kvar här. Men har jag någon kvar som verkligen är min vän. På riktigt. Som skulle komma vilken tid på dygnet det än var. Som skulle kunna hålla om mig en hel natt om jag behövde det.
Jag lämnar otroligt många människor bakom mig. Och är det så det kommer bli med alla? Att jag lämnar dem bakom mig? 

Finns det ingen som kommer att följa mig genom livet. Inte ens på avstånd?   

Snart tillbaka till sundsvall.

Nu har jag bara en dag kvar hos min familj, sen ska jag åka upp till Sundsvall igen. Dock blir jag inte så långvarit där. För den 14:e maj kommer mina föräldrar och hämtar alla mina saker. Sen är det dags att flytta neråt landet!
Har väldigt blandade känslor inför det.
Men kommer nog bli bra så fort nytt hyreskontrakt är påskrivet. Har fått 3 mail angående lägenheter i Västerås. Så någon av dem borde ju kanske kunna vara intressant. Eller 2 av dem är väldigt intressanta! Men får se efter visning.
I augusti blir det eventuellt en tillökning av lilla familjen också! En liten hund. Mysigt.
Med tanke på att jag antagligen kommer läsa två utbildningar på distans så kommer jag ha en massa tid för den.

Fan är helt seg i skallen, vet inte vad jag ska skriva.

Hoppas att jag hinner träffa alla mina vänner massor innan jag flyttar!

(I Vingen har våren kommit!)




Boda borg!

Igår var jag på Boda borg med Linda, Bella och Petra. Vi hade riktigt jäkla skoj! Först var jag lite skeptisk, för jag gillar inte riktigt såna där grejer, när man ska fara runt och hänga i en massa grejer osv.
Men när jag väl släppte det så tycket jag att det var jätteroligt.
Tyckte att spökrummet var roliga! Fast väldigt läskiga också. I ett rum så ska man först åka ner som i en lång gång. Och så hör man ett litet barn skrika där nere.. Sen när man kom ner så skulle man vara helt tyst och still. Men Petra blev livrädd och skrek rakt ut! Och då blev bebisen galen och skrek ännu mer och började vagga runt i sängen. Tillslut fattade vi ju att man skulle sitta helt tyst på golvet. Så då klarade vi de rummen.
I övrigt var det massa grejer man skulle klättra upp för träd i taket, åla sig genom trånga gångar, svinga sig i lianer osv osv.
Vilket resulterar i min extrema träningsvärk idag! Men det är det värt.

Usch, min drömmar plågar mig.
Drömde om M i natt igen.. Om henne och hennes ofödda bebis.
Varför drömmer jag hela tiden att jag ska ta hand om henne och hennes barn?
I den här drömmen så köpte jag barnkläder, och så hade hon redan ett barn sen innan som var runt 4 år som jag var barnvakt åt flera gånger.
Jag hjälpte henne med det ena och det andra.
Men det konstiga med drömmen var att alla hela tiden påpekade hur falsk jag var.. Det var jättekonstigt!
Och M grät i drömmen och sa att jag inte fick hjälpa henne nå mer för hon kunde inte ge mig det jag ville ha, nämligen henne.
Jättekonstig dröm..
Tänker inte ens försöka mig på att analysera den!

RSS 2.0